Skip to content

Daydream

Turneu Național de Debut

Proiectul „RVQ – Daydream – Turneu Național de Debut” se concretizează printr-o serie de evenimente interactive – concerte și workshop-uri în București, Sibiu, Târgu Mureș, Odorheiu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Ploiești.

Datele și spațiile de desfășurare sunt:
07.09 – București, Casa Filipescu-Cesianu
08.09 – Sibiu, Filarmonica de Stat
09.09 – Târgu Mureș, Cetatea Medievală
10.09 – Odorheiu Secuiesc, Muzeul Haáz Rezsö
11.09 – Sfântu Gheorghe, Centrul de Cultură Arcuș
17.09 – Brașov, Visssual
18.09 – Cluj-Napoca, Jazz in The Park
19.09 – Timișoara, Filarmonica „Banatul”
22.09 – Ploiești, Filarmonica „Paul Constantinescu”
23.09 – București, Green Hours

Concertul „Daydream” va conține opt piese – Rain, Daydream, In five, Midnight, Travelling I, Sunrise, Travelling II, Far Ahead, compuse de cei 5 artiști și prezentate în premieră, ca program integral, în cadrul acestui proiect, program care se va regăsi și pe albumul de debut.

Concertele „RVQ – Daydream” aduc cu ele și o parte interactivă, prin realizarea unui material video ce va fi format din două părți:

1. Workshop interactiv – vor fi prezentate și explicate piesele si procesul de creatie al lor, de la idee la produsul final, vor fi analizate piesele – de la influente, până la structuri ritmice si armonice; prin intermediul unui QR code, publicul va avea posibilitatea de a adresa întrebări celor din trupă și șansa de a primi răspuns de la fiecare membru RVQ.

2. Workshop de instrumente – vor fi abordate diferite tematici legate de instrumente, printre care: integrarea chitarei clasice în mixul de ansamblu mare, diferențele între tehnica de chitară clasică solo și abordarea în ansamblu mare, efectele folosite la vibrafon, istoricul integrării instrumentelor tradiționale de percuție din cultura etno în muzica cultă și jazz, crearea de sunete atmosferice cu ajutorul efectelor pe vioară (live electronics), muzica indiană și limbajul konnakol (tobe).

Interacțiunea cu publicul va fi asigurată și de momentele jam session, ce vor avea loc la trei dintre concertele turneului „RVQ – Daydream”: la Casa Filipescu-Cesianu – București, Visssual – Brașov și Green Hours – București. Cei care vor avea ocazia de a urca pe scenă alături de RVQ pentru o experiență live de neuitat vor fi selectați online.

„RVQ – Daydream – Turneu Național de Debut” este un proiect cultural co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), având alături partenerii Casa Filipescu-Cesianu, Filarmonica de Stat Sibiu, Harmonia Cordis Association, Visssual, Asociația Memoria Culturii, Filarmonica Paul Constantinescu – Ploiești și Green Hours jazz&theatre-café.

Back to top